Met een river guide opleiding en training met certificering kayaklevel niveau B sta je goed voorbereid met een groep kajakkers langs een wildwaterrivier.

Opleiding guide B


River guide opleiding Kayaklevel niveau B

Een meerderjarige persoon kan met een river guide opleiding B zelfstandig lesgeven op wildwater t/m gradatie II.

Bij een hogere wildwatergradatie kan dit alleen onder toezicht of verantwoording van een Instructor of Guide niveau C of hoger.

Je dient minimaal te voldoen aan de eindtermen User C.

Een river guide opleiding Kayaklevel niveau B is gericht op:

  • Mensen die onder verantwoording van een Instructor of Guide (niveau C) begeleiding geven aan; kajakdeelnemers op wild water t/m klasse III.
  • Meerderjarige die geheel zelfstandig begeleiding geven aan groepjes kajakkers op wild water t/m klasse II.

Enigenvaardigheidseisen

Bij Kayaklevel zijn de enigenvaardigheidseisen waaraan een Guide B moet voldoen vastgesteld op deze website. Deelnemers aan de river guide opleiding Kayaklevel niveau B moeten aan deze eisen voldoen.

River guide opleiding

De river guide opleiding wordt verzorgd door docenten met zeer veel ervaring in wildwaterkajakken en het opleiden van Guides en wildwaterinstructeurs. Door deze specifieke expertise is een Kayaklevel wildwateropleiding van het hoogste niveau. Dit sluit goed aan bij de werkzaamheden van een op wildwaterkajakken gerichte functie niveau B en dient ook als basis voor instroom bij een vervolgopleiding niveau C.

De eisen voor deelname aan een Kayaklevel opleiding zorgen ervoor dat de cursisten een redelijk gelijkgestemd niveau hebben. Hierdoor kunnen de lessen optimaal benut worden en is er minder tijdsverlies die door niveauverschil al snel kan ontstaan. Sociale vaardigheden, positieve inzet, algemeen inzicht, zelfreflectie en leiderschap zijn medebepalend voor het overwicht en uitstraling van een Guide en lopen als een rode draad door de opleiding.

Zelfstandig oefen

We gaan er vanuit dat je als river guide naast de cursus zelfstandig flink gaat oefenen. Ook wordt er van je verwacht dat je 2 weken als visser of hulpinstructeur stage loopt bij een bedrijf of organisatie die door KL als stage bedrijf erkend wordt.

Nadat je met goed gevolg het examen afgerond hebt en ook je stage voldoende is bevonden, ontvang je een Kayaklevel diploma Guide B met een Guide-pasje.

EHBO diploma

Als Guide is een internationaal erkend en geldig EHBO diploma verplicht. Je Kayaklevel Guide diploma is anders niet geldig. Je kunt hiervoor bij een EHBO vereniging in je buurt terecht, of inschrijven voor de Kayaklevel EHBO cursus (maximum 6 deelnemers). De data en locatie wordt naderhand in overleg met de EHBO instructeur en deelnemers bepaald.

Inschrijven

Met een groep vanaf 4 personen kun je inschrijven voor de river guide opleiding Kayaklevel niveau B. De data wordt in overleg gekozen. Ben je alleen of met minder personen dan kijken we of er een mogelijkheid is om bij een groep of binnen een organisatie aan te sluiten. Informeer hierover via het contactformulier op deze website.