Kajakinstructeur wildwaterkajakken op wilde rivieren. Met een Kayak-level certificaat wordt de kwaliteit voor deelnemers en cursisten gewaarborgd.

Een kenmerkend verschil van een kajakinstructeur

Het kenmerkende verschil tussen een gids (Guide) en een kajakinstructeur (Instructor) is de bekwaamheid van het lesgeven.

Naast de bevoegdheid om Users te kwalificeren beschikt een kajakinstructeur ook over methodisch-/didactische vaardigheden. Hij/zij zal veel aandacht voor zijn cursisten hebben en niet zo nodig de “showbink” uithangen om te laten zien hoe geweldig die is.

Een goede kajakinstructeur herken je onder andere aan het gebruik van goede materialen zoals bijvoorbeeld het juiste type boot. Deze zal altijd geschikt zijn voor de les die hij/zij geeft. Zie je bijvoorbeeld een instructeur in een klein Freestylebootje tussen deelnemers met grote wildwaterkajaks? Dan klopt hier iets niet!

Aansluiting Sportopleidingen

Met name bij sportopleidingen kunnen leerlingen uitstekend hun algemene instructeursvaardigheden aanleren. Ook sport specifiek is er veel mogelijk. Zeer zeker als een sportopleiding hierbij ondersteund wordt door een Kayaklevel gecertificeerd bedrijf, organisatie, vereniging of zelf gecertificeerd is.

Persoonlijke eigenschappen van een kajakinstructeur

Diversiteit en verscheidenheid vinden wij belangrijk. Daarom zorgt Kayaklevel dat ieder individu de mogelijkheid heeft om zich op eigen persoonlijk wijze te ontwikkelen. Dit is dan ook hetgeen waarmee een kajakinstructeur of organisatie zich kan onderscheiden. Deze gevarieerde keuze maakt dat deelnemers (cursisten) de instructie kunnen zoeken die het best bij hen past.

Eindtermen Kayaklevel Instructors

Interessante documenten zijn:

Aanvullende classificaties zijn: