Opleiding instructor B


Kayaklevel opleiding Instructor niveau B

Een meerderjarige Instructor B kan op wildwater t/m gradatie II zelfstandig lesgeven. Bij een hogere wildwatergradatie kan dit alleen onder toezicht of verantwoording van een Instructor niveau C of hoger.

Je dient minimaal te voldoen aan de eindtermen User C.

Een Kayaklevel Instructor opleiding niveau B is gericht op:

  • Mensen die onder verantwoording van een Instructor of Guide (niveau C) begeleiden en lesgeven aan kajakdeelnemers op wild water t/m klasse III.
  • Meerderjarige die geheel zelfstandig begeleiden en lesgeven aan groepjes kajakkers op wild water t/m klasse II.

Enigenvaardigheidseisen

Bij Kayaklevel zijn de enigenvaardigheidseisen waaraan een Instructor B moet voldoen vastgesteld op deze website. Deelnemers aan de opleiding Instructor B moeten aan deze eisen voldoen.

Opleiding

De opleiding wordt verzorgd door docenten met zeer veel ervaring in wildwaterkajakken en het opleiden van wildwaterinstructeurs en vissers. Door deze specifieke expertise is een Kayaklevel wildwateropleiding van het hoogste niveau. Dit sluit goed aan bij de werkzaamheden van een op wildwaterkajakken gerichte functie niveau B en als basis voor een vervolgopleiding niveau C.

De eisen voor deelname aan een Kayaklevel opleiding zorgen ervoor dat de cursisten een redelijk gelijkgestemd niveau hebben. Hierdoor kunnen de lessen optimaal benut worden en is er minder tijdsverlies die door niveauverschil al snel kan ontstaan. Sociale vaardigheden, positieve inzet, algemeen inzicht, zelfreflectie en leiderschap zijn medebepalend voor het overwicht en uitstraling van een Guide en lopen als een rode draad door de opleiding.

Zelfstandig oefen

We gaan er vanuit dat je naast de cursus zelfstandig flink aan het oefenen gaat. Ook wordt er van je verwacht dat je 2 weken stage loopt bij een bedrijf of organisatie die door KL als stage bedrijf erkend wordt.

Nadat je met goed gevolg het examen afgerond hebt en ook je stage voldoende is bevonden, ontvang je een Kayaklevel diploma Instructor B met een Instructor-pasje.

EHBO diploma

Als Instructor is een internationaal erkend en geldig EHBO diploma verplicht. Je Kayaklevel Instructor diploma is anders niet geldig. Je kunt hiervoor bij een EHBO vereniging in je buurt terecht, of inschrijven voor de Kayaklevel EHBO cursus (maximum 6 deelnemers). De data en locatie wordt naderhand in overleg met de EHBO instructeur en deelnemers bepaald.

Inschrijven

Met een groep vanaf 4 personen kun je inschrijven. De data wordt in overleg gekozen. Ben je alleen of met minder personen dan kijken we of er een mogelijkheid is om bij een groep of binnen een organisatie aan te sluiten. Informeer hierover via het contactformulier op deze website.